L’Hort de La Sínia col·labora amb Càritas

L’Hort de La Sínia entrega a Càritas la primera cistella de productes frescos de l’Hort Social impulsat des de l’Ajuntament d’Altafulla.

En aquests tres mesos en funcionament, hi han pres part una desena de persones, i la intenció és donar-li continuïtat de cara a l’any vinent

Divendres, 18 de desembre de 2015. El projecte d’Hort Social, impulsat per la regidoria d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, ha posat el punt i final aquest divendres al seu primer trimestre en funcionament. Es tracta d’un projecte subvencionat per a persones en atur i jubilades empadronades al municipi, que consisteix en gestionar un espai de 100 m² de l’Hort de la Sínia, amb l’objectiu de participar com a voluntaris, gaudir del contacte amb la natura i experimentar els beneficis que comporta treballar la terra. La regidora responsable, Eva Martínez, ha reconegut que ha costat posar-lo en marxa, però finalment han estat una desena les persones que han pres part d’aquesta primera edició de la iniciativa. Ara, des del consistori esperen poder-li donar continuïtat.

noti

L’activitat la gestionen els responsables de l’Hort de la Sínia. Joan Vives també espera que tingui continuïtat de cara a l’any vinent. Durant aquests tres mesos, les tasques han girat entorn del manteniment de l’hort, d’un taller d’horticultura ecològica, del disseny i planificació d’un hort, del compostatge, de les plantes medicinals, del sistemes de reg, i de les plagues i les malalties.

Una part de la producció generada en aquest hort va destinada a Càritas Altafulla. D’una banda, el projecte col·labora amb aquelles persones que es troben en situació d’atur; i de l’altra, en l’aportació d’aliments a les famílies més necessitades del municipi. Un gest que la presidenta de l’entitat, Carme Vives, considera de “gran solidaritat”. Aquest divendres l’Hort de la Sínia ha fet entrega a Càritas de la primera cistella de productes. Tot un privilegi pels usuaris de l’entitat de poder disposar d’aliments frescos i de verdura i hortalisses acabades de collir.

 

Per a més informació

Eva Martínez

Regidora d’Acció Social

609.927.287

 

Joan Vives

Coordinador del projecte i responsable Hort de la Sínia

655.486.115

 

Carme Vives

Presidenta Caritas Altafulla

630.037.365

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *